Täysleveä ulkoasu

Responsiivisuuden myötä kiinteäleveiden leiskojen aika on ohi. Miksi rajata sivuston leveys keskelle suurta näyttöä, kun käytettävissä on isoilla näytöillä huomattavasti enemmän tilaa. Oscar eCommercella tämä onnistuu helposti ja joustavasti. Täysleveä ulkoasu mahdollistaa vaikkapa suuremman ja näyttävämmän banneritilan. Toki lisätilaan mahtuu enemmän tuotteita tai vaikka artikkeleita, kilpailuja tai muuta kampanjointia.

Responsiivisen ulkoasun suunnittelussa avainasemassa on elementtien floattaus, eli ”kellunta” vapaasti suomennettuna. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vasemmalle ”floatatut” elementit asettuvat vierekkäin niin kauan kuin ruudun leveydessä on tilaa. Tilan loppuessa, seuraava elementti rivittyy automaattisesti edellä olevien elementtien alle. Kellunnan hierarkiaa voi määritellä jakamalla sisältöjä suurempiin kokonaisuuksiin, eli wrappereihin. Kukaan tuskin jaksaa lukea pitkää tekstiä isolta ruudulta laidasta laitaan, tai havaita kymmeniä tuotteita rivissä. Näin ollen tilaa kannattaa käyttää harkiten siten, että esim. tekstiosuuden pysyvät luettavina palstaleveyksinä myös suurilla näytöillä.

Joka tapauksessa isolla näytöllä tilaa on, joten mahdollisuus kannattaa käyttää. Olemme toteuttaneet täysleveitä ulkoasuja jo useisiin kauppoihin, joista alla muutama esimerkki. Osassa tila on käytetty sataprosenttisesti, osassa esim. vain banneri yltää laidasta laitaan ja muu sisältö on kapeampi. Vaihtoehtoja on siis monia. Mielellämme suunnittelemmekin kanssasi juuri Teidän kauppanne tarpeisiin soveltuvan ratkaisun.